Celebrate – Intend – Love

Mantra & Ceremonie

Book

us

Mantra Zingen en Geluid

Geluid en muziek worden als eeuwenlang in ceremonies gebruikt voor verbinding, heling en transformatie. Het is een krachtig middel om mensen meer te laten ontspannen en om negatieve energieën in het lichaam te transformeren. Alles om ons heen, en binnenin onszelf (onze botten, organen etc) bevindt zich in een constante staat van vibratie.  Voor ieder mens zijn deze vibraties weer uniek en veranderen ook continu omdat alles in beweging is.

In onze ceremonies nodigen we je uit om mee te zingen. Een mantra is een klank of een tekst die ontzettend krachtig wordt wanneer je hem herhaalt.  Door de prachtige woorden in meestal oude talen te zingen, kom je in een diepe staat van meditatie. Simpelweg door de klanken te herhalen kun je je gedachtestroom stopzetten. De mantra wordt zo ook abstracter, waardoor je in een soort trance komt en je enkel nog bewustzijn en de klank ervaart. Iedere mantra heeft een unieke klank en ook een uniek effect. De vibraties dringen door tot diep in de cellen van ons lichaam.

Wil je meer weten over de kracht van Cacao en Cacao ceremonies? Klik dan hier voor meer info!

Mantra & Medicine Weekend 

Het Mantra & Medicine weekend is een reis waarin we je dieper meenemen in de wereld van de transformerende kracht van muziek, liederen en rituelen. Onze stem is een instrument. Het bevrijden ervan kan je helpen volledig aanwezig te zijn in jezelf, en je plek in te nemen op deze wereld. Elk evenement heeft een ander thema en is als een inwijding in een ander seizoen, met zijn eigen unieke elementen. We integreren muziek van over de hele wereld en nodigen je hiermee uit om álle aspecten van het leven te ervaren. Het licht en de liefde, maar ook de duisternis en de rauwheid. Werken met deze verschillende energieën helpt ons groeien en meer te worden wie we echt zijn. In het hart van onze Mantra & Medicine weekends ligt een diepgaande en oprechte missie: mensen uit alle lagen van het leven verenigen door de universele taal van muziek. We streven ernaar om meer te doen dan alleen maar muziek van over de hele wereld delen; we willen jou een transformerende zintuiglijke ervaring geven. We geloven dat door onszelf onder te dompelen in de rituelen en praktijken van verschillende culturen en tijden, we een dieper begrip en waardering kunnen voelen voor de overtuigingen die ons en onze wereld hebben gevormd.

We erkennen dat onze wereld een mengeling is van diverse culturen, religies en tradities, en we geloven stellig dat de kracht van muziek de verdeeldheid in de wereld kan overstijgen. Met de Mantra & Medicine weekenden willen we een ruimte creëren waar al deze prachtige overtuigingen harmonieus naast elkaar kunnen bestaan, in een viering van ons als mens. We begrijpen dat het delen van religieuze of culturele tradities gevoelig kan liggen voor sommigen en we benaderen dit met respect en empathie. We streven ernaar een sfeer te creëren waarin iedereen zich comfortabel kan voelen, wetende dat hun overtuigingen en tradities worden geëerd, zelfs terwijl we die van anderen verkennen. Onze intentie is nooit om te kwetsen, maar om dieper begrip en waardering te brengen. Muziek is een universele taal die geen grenzen of barrières kent. Het heeft de kracht om bruggen te bouwen. Het herinnert ons eraan dat we in ons hart allemaal verbonden zijn. Ongeacht onze achtergrond, wanneer we samen zingen en muziek maken, worden we één en straalt onze gedeelde menselijkheid door.

We hebben veel tijd besteed aan het mantraboek waaruit we zingen tijdens onze evenementen. Het bevat liederen van over de hele wereld. Sommige bestonden al en andere hebben we aan moeten passen of moeten versimpelen. Om het makkelijker te maken bepaalde teksten te herhalen, hebben we soms delen uit langere, meer gecompliceerde nummers die ons echt aanspraken, omgezet in mantra’s. Vóór elke grote ceremonie beginnen we deze zoektocht opnieuw, zodat dit boek blijft groeien. We werken met verschillende thema’s voor onze Mantra & Medicine weekenden, waarbij we mensen telkens meenemen op een unieke reis waarbij muziek uit een bepaalde tijd of cultuur centraal staat.

Zingen in een groep
Wanneer we met anderen samen zingen, onze stemmen laten versmelten, gaan we aandachtiger luisteren en voelen we de energie van de groep die harmonie probeert te vinden. Als iedereen zijn of haar ademhaling, en daarmee het kloppen van het hart met elkaar synchroniseert, ontstaat er een verbondenheid in de groep.

Events en Boekingen

Hoewel we beschikbaar zijn om uiteenlopende ceremonies en rituelen te begeleiden, ligt onze focus de komende tijd bij onze eigen ceremonies:

Vibration

Cacao & Micro
dosing

Connection

Breath

Over

Robert & Pleuni

 

Pleuni Apollonia en Robert Tolenaars zijn beiden muzikant. Sinds hun paden enkele jaren geleden kruisten, spelen ze devotionele mystieke muziek van over de hele wereld in singing circles, cacaoceremonies en concerten. Met een combinatie van zang, gitaar, shruti-box en de medicinedrum brengen ze een unieke diepgang in elke reis. Ze gebruiken geluid en muziek als een manier om te inspireren, te helen en je te begeleiden door zowel het licht als het donker.

Wat doen ze precies?

Elke cultuur in deze wereld heeft zijn eigen unieke klank en deze klanken zijn door de geschiedenis heen gebruikt in rituelen, ceremonies en gebed. Muziek maakt deel uit van het leven en is verweven in de samenleving op een manier die een groot aantal mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt ongeacht hun verschillen.

Het concept van mantra is ontstaan in India tijdens de Vedische periode. Tijdens deze eeuw begonnen mensen mantra’s te chanten (het opzeggen of zingen van teksten) als onderdeel van hun meditaties. Tegenwoordig vormen mantra’s een vast onderdeel van de westerse yogascene. Devotionele zang met als doel te transformeren, de geest en het hart te openen, of om richting te vragen komt echter in veel verschillende culturen over de hele wereld voor. In het soefisme (de mystici van de Islam) wordt bijvoorbeeld hypnotiserende, ritmische zang gebruikt om een hogere staat van bewustzijn op te roepen, waarin men in een trance-achtige toestand komt en zo dichter bij de kern van je wezen. Inheemse volkeren in Amerika gebruiken muziek als onderdeel van hun traditie voor ceremonies en vieringen waarin de medicine drum een belangrijke rol speelt om mensen te helpen genezen. Ook traditionele muziek in de Afrikaanse cultuur wordt uitgevoerd voor genezing en verschillende overgangsrituelen.

Join