Transformatie

Werkelijke verandering komt van binnenuit

Wat is mijn manier van werken?

“Werkelijke spiritualiteit heeft een kwaliteit van eenvoud, is rauw en down-to-earth.”

Ik geef psycho-energetische therapeutische sessies waarin ik mensen begeleid in hun proces van bewustwording. In deze sessies help ik je om datgene wat jij als belemmerend ervaart – bijvoorbeeld bepaalde patronen, gevoelens of herinneringen – te doorzien en om de achterliggende betekenis ervan te doorgronden. Op deze manier kun je de lessen die hierin verscholen liggen leren en je bewustzijn vergroten. Zo wijs ik je de weg naar de deuren van transformatie, zodat je die zélf van binnenuit kunt openen.

Hierin laten we niets buiten beschouwing. Vooral die stukken in ons die we niet graag zien en laten zien, gaan we samen bekijken. Want alleen wanneer je dit tot in je ziel hebt doorleeft, doorvoelt, geuit én begrepen, kun je het loslaten, blijvend transformeren en integreren in je wezen. Dit kan soms heel ongemakkelijk en intens voelen. Maar juist dit is nodig om uiteindelijk in volledige vrijheid en onvoorwaardelijke liefde te kunnen leven. Je kunt je voorstellen dat dit een lange weg is, maar met elke stap die je zet, kom je een stukje verder en komt er meer licht en liefde in je leven.

Om dit te kunnen doen is de hoogste liefde nodig. Dit is een nietsontziende liefde, die ons beiden drijft naar de hoogste waarheid.  Zo passen we samen meteen toe wat we op weg leren.

“Wat je niet kunt zien, kun je niet transformeren.”

Om jou hierin te begeleiden, werk ik met beproefde methodieken vanuit verschillende disciplines. Het is mijn rol om jou steeds weer terug te leiden naar jezelf en je zo snel en goed mogelijk door je innerlijke landschap te gidsen. Dit doen we in gesprekken, lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties, schrijfoefeningen en geleide meditaties. In de sessies is er een nauw samenspel tussen deze structuren en onze innerlijke wijsheid die in dat moment leidend is.

Een aantal belangrijke uitgangspunten van waaruit ik werk zijn:

  • Zelfbeschikking; het leven zoals jij dat nu hebt en jouw beleving ervan is volledig van jou. 
  • Er is niks mis met je. Jij bent niet kapot en ik ben er niet om jou te ‘fixen’ of te helen. 
  • Jij bent precies waar je moet zijn. 
  • Waar jij tegenaan loopt, wil tot bewustzijn komen en helen.
  • Innerlijke autoriteit; jij hebt de wijsheid en antwoorden die je zoekt. 
  • Ik bied een veilige setting waar jij je thuis voelt en alles welkom is.
  • Wederzijds vertrouwen is een voorwaarde.

Tijdens de sessies ben ik als het ware een spiegel en instrument die tot jouw beschikking staat. Ik kijk met je mee in wat je voelt en beleeft en sta als een gids naast je. Dit is voor mij een enorme eer en behandel ik als dusdanig.
Klik hier als je meer wilt weten over mij.

"Ik had het gevoel genoeg zelfinzicht en kennis te hebben, maar bleef toch steeds tegen gevoelens en patronen aanlopen die mij ervan weerhielden om volledig in mijn kracht te staan. Robert heeft mij geholpen om deze patronen niet alleen te doorgronden, maar deze ook écht te transformeren."

Marieke, Yoga Teacher – Age 34

"Dít had ik van tevoren nooit kunnen bedenken."

~ Cathalijne

Neem Contact Op

Stel hieronder je vraag of boek een afspraak door het formulier in te vullen. Bij nood, bel 112 (noodnummer) of 113 (zelfmoord preventie), of bezoek het dichtstbijzijnde ziekenhuis

+31 6 5247 6199

Kaatsheuvel

info@roberttolenaars.nl