About

Over mij

Robert Tolenaars

Bio

Biografie

Introductie

In mijn zoektocht naar het dieper begrijpen van het leven en mijn plek daarin, kwamen vragen als “Wie ben ik eigenlijk als mens?”, “Waar bestaat deze wereld uit?” en “Wat betekent ons bestaan?” al vroeg in mij op. Hoewel mijn opvoeding redelijk traditioneel was, leidde mijn nieuwsgierigheid én verschillende intense gebeurtenissen me door diverse gebieden en vormde het de reis van mijn leven.

Reizen door diverse werelden

Mijn academische reis begon met de verkenning van creatieve beroepen en leidde me door studies in muziek, theologie, filosofie en psychologie, uiteindelijk uitmondend in de praktische keuze voor natuurkunde. Deze academische reis was echter meer dan alleen studeren; het was een persoonlijke zoektocht die me langs onverwachte paden stuurde.

Door de confrontatie met fysieke en innerlijke pijn en een aantal zeer donkere gebeurtenissen in mijn leven, dreven er diepgewortelde aspecten van mijn ziel naar boven. Dit bracht mij naar het doolhof van holistische gezondheid en (alternatieve) geneeskunde en vergrootte mijn fascinatie voor het mystieke en occulte, die ik sinds mijn eind tienerjaren koesterde. Het zette mij aan tot diepere verkenningen van mijzelf, esoterie en occultisme. 

 

In al die jaren hebben muziek en ceremonie steeds een belangrijke rol gespeeld om bepaalde aspecten van mijzelf op een praktische manier te verkennen, te beleven en te uiten. Voor mij zijn dit praktische hulpmiddelen om te navigeren door onze binnen- en buitenwereld. Sinds mijn tienerjaren speel ik verschillende instrumenten

Door de zwarte pagina’s van mijn leven kon ik ervaren dat het, in bijna alle gevallen, niet zozeer de gebeurtenissen zijn die pijn veroorzaken, als wel mijn reactie op de gebeurtenissen. Het zou nog vele jaren duren, voordat ik in mezelf de ruimte, vrijheid en helderheid ervaarde die ik zocht. Maar, dit geheel was als een katalysator voor mijn reis in mijn eigen psyche en ziel, waar ik in de diepten van mijn wezen ben afgedaald, om daar op verkenning te gaan, af te breken wat mij in de weg zat en te voeden wat ik koesterde.

Een opvallende ervaring bij Station Amstel

Te midden van de drukte op Station Amstel blijft een ontmoeting bij me hangen. Een stem, aanvankelijk verloren in het rumoer, riep, “Hey jij, met de hoed.” Verbaasd keek ik naar een vreemdeling die zei: “Je bent een god, werk eraan.” Dit onverwachte moment van wijsheid markeerde een keerpunt en opende mijn ogen voor de onverwachte lessen en wonderen van het leven.

Inzet voor Innerlijk Ontwaken

De samensmelting van mijn ervaringen en jaren van innerlijk werk ontstak mijn ontembaar verlangen om mijn missie te leven. Gedreven door mijn zoektocht naar begrip en mijn wens om menselijk lijden te verminderen – want het hoeft niet zo te zijn, het kan echt anders –  wil ik een gids zijn in het landschap van jouw wezen en jou helpen te ontwaken om zo je eigen paradijs, wijsheid, liefde en innerlijke verlichting te vinden.

Je bent een god, werk eraan.  

Contact Me

 

Vragen & afspraken